Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.



GOTT NYTT ÅR

GOTT NYTT ÅR ALLA NI SOM LÄSER MIN BLOGG!

GOTT NYTT QUILT ÅR!

Mitt färdiga Quilt täcke! Mitt mål var att hinna få det färdigt under 2010. Igår sydde jag sista kanten för hand. Klockan var 01.30 men färdigt blev det. JIPPI!
Här ser ni maskinquiltningen som är gjord på Pastellen i Gävle! Jag lämnade täcket till henne när vi sågs i höstas på Årsmötet i Övik. Det blev så himla fint. Alla quiltar får ju en helt annan karaktär då man quiltar ihop alla tyglagren. Det blir något helt annat än när man bara syr runt ramar osv. Synd att jag redan gått kursen i maskinquiltning med Anita Fors. En mycket duktig och inspirerande kursledare med enorma kunskaper i ämnet. Hon kommer nämligen upp igen till Sunderbyn i Mars för att leda kurs i just maskinquiltning.
Här kan ni se mönstret när alla rutor är sammanfogade till en helhet.
Idag är det bistert ute. Undrar varför det alltid är så himla kallt kring nyår? Alltid likadant varje år ingen skidåkning i år heller. Skönt med både quilt täcke och en skön varm brasa. Eller hur?
Här är den fina quilt väskan som innehöll massor av Jelly Roll / fick den i födelsedags present av mina Kanonkompisar. Ni kan se det färdiga resultatet på bilderna. Det är så super kul att sy av Jelly rolls ni ser att jag har redan införskaffat en ny men då med Kaffe Fasett tyger.
E rum som skall gå i vitt /svart med en gammeldags stil hann bli klart innan nyår som var målet! Tyvärr sover E ännu kan därför inte fota hennes fina gammeldags vita garderob. Hon har själv målat och fixat de mesta förutom den vita medaljong väggen som jag och L tapetserat. Hela gårdagen flyttades allt tillbaks / mycket åkte upp på vinden så nu står en IKEA sväng högst upp på önskelistan. Där finns ju vissa inrednings detaljer till bra priser utan att man behöver bli helt ruinerad. E har sökt länge innan hon hittade tapeten hon sett för två år sen. Idag är inte medaljong tapeter modernt och då är det minsan inte det lättaste att få tag i. Men skam den som ger sig!

Julklappar/Målning

Gissa om jag blev glad när tomten kom med dessa två böcker. Jag fick kokboken av mina barn och den fina stickboken av min man. Måste skynda att sticka klart min svarta lin kofta/garnet köpte jag i somras på Yll och Tyll när vi var på husvagnssemester. I helgen har jag hunnit sticka en del. Ikväll ska jag försöka sticka andra ärmen framför TV ska nämligen se dokumentären från Bureå klockan 20.00. Igår var vi på bio och såg Änglagård/ det lär nog bli en fyra också.
Man kan inte tro att det är jul för här målas det för fullt. Vår dotters rum
ska fixas till lite vi har nämligen lovat henne sen länge tillbaks men då har annat kommit emellan. Här rollar E vit grundfärg innan jag och L ska tapetsera en fondvägg. Vi har kastat ut den gamla garderoben imorgon ska vi hämta den nya som rymmer betydligt mer.

GOD JUL

Vill önska er alla som läser min blogg en riktigt GOD JUL.

Jul bestyr

Oj, så snabbt helgen gick imorgon är det jobb igen! Helgen har bestått av städning, matlagning och massor av julbestyr. Idag klädde vi vår lilla innegran. Det blir rena semestern att få jobba i morgon. Ha de gott alla!

Pumle tillverkning

Pumle tillverkning i vår Quilt grupp! Sista gången innan jul uppehållet tillverkade vi pumlor, drack glögg med tilltugg som projektgruppen fixat. Såå mysigt!
För tillfället får symaskinen vila nu är det julbak och betygsättning som gäller.

Dagens inköp på Quilterian

Idag åkte jag förbi en sväng på Storheden "Quilterian"kunde bara inte motstå den nya rullen med Kaffe Fassett tyger. Köpte även en jätte fin väsk knapp och en karbin hake i gammal mässing. Vi håller nämligen på att sy en Glad väska i vår Quilt grupp. Boken köpte jag vid ett tidigare besök hos Brita. Oj , så mycket fina tyger! Måste åka dit igen under jul lovet men gärna med någon likasinnad. Där skulle jag kunna stanna väldigt länge bara sitta ner och titta i alla fina böcker och inspireras i lugn och ro. Längtar till jul lovet.

Arcus mässan

Årets Tema "Bärbart"
Vår monter på Arcus mässan som bemanades av medlemmar i Riksföreningen för handvävning.
I den lilla bandvävstolen vävde vi servett ringar där både varp och inslag bestod av pappers snören.
Den här svarta väskan som är vävd av svarta papperssnören är faktiskt vävd av en man. Riktigt läcker!
Här kommer mina två bidrag till montern. Jag äger nämligen ingen väska eller några väda kläder. Men kom då på min sons åkpåse som jag vävde för tjugo år sedan under min utbildningstid i Umeå. Även då var temat "Bärbart" och alla vävde väskor men då kom jag på iden att omarbeta den till en åkpåse. Den är vävd i en rundväv viket gör att det blir inga hårda och fula sömmar. Jag valde att inte väva ihop den på ena sidan för att kunna sätta ett blixtlås/ åkpåsen är fodrad med äkta fårskinn som vi alla köpte billigt under utbildningstiden.
Den gröna mattan är virkad av batikfärgade trasor inköpta på Nolia mässan i Piteå.

Jul pynt

Äntligen får ni se min vävda duk som jag vävde i somras i Skellefteå vävstuga på Nordanå området. Den är vävd i en 8 skafts dräll med lin som inslag. Som vanligt var jag tvungen att ändra lite när det gäller randning och färger på inslaget. Jag valde att slå in med svart för att dämpa ner den gröna färgen. Det blev riktigt läckert! Hade nämligen inte sett väven innan jag kom dit för att väva och blev lite besviken när jag såg färgerna på randningen. Den var lite för traditionell i min smak.. Nu är jag helnöjd! Den kommer tas fram varje jul.

Virkad Matta

Nu är min tredje virkade matta klar som är så superskoj att göra! Här har jag valt att virka med två olika bruna nyanser. Jag har inte direkt ont om trasor en hel vävstuga att frossa i. Den här ska jag också ge bort som present. Mina första gröna virkade matta pryder vår hall så fint.

Stickade sockar med fuskflätor

Mina stickade sockar är klara. Jipii! Nu kan jag börja med något nytt.
Köpte garnet i somras i Skellefteå på deras fina garnaffär på gågatan. det är ett tunt mjukt ullgarn sockan stickas med tunna nålar typ stickor 2 1/2. Det får nog bli en julklapp till min mor som gillar grönt.

Pippi Tröja

Nu äntligen är E Pippi tröja färdig. Den är stickad i ett tunnt bomullsgarn med 2 1/2 nålar garnet heter Tilda. Gissa om jag är less har dragit upp två gånger och stickat om från ärmhålet, tredje gången gillt blev det bra! hoppas jag ?...E är nämligen inte hemma ännu så och kunnat prova den. Visst är det härligt med helg? Är ganska slut efter en lång arbetsvecka. Skönt med lov till veckan eleverna behöver få lite vila, få lite återhämtning. Vi lärare jobbar även nästa vecka förutom två extra dagars ledigt. Då blir det för min del ett besök på Hantverksmässan i Luleå. Jag och mina bästa kollegor vi åker till Umeå Universitet till veckan på fortbildning. Ska bli så roligt att få lite avbrott från allt vardagligt tänk att själv få vara elev/ träffa gamla kursare från andra delar av landet, utbyta erfarenheter är inte dumt alls. Ha en skön helg ALLA som läser min blogg!

Pysselbloggar

Hej alla pysselmänniskor! Sinneskatten samlar in pyssel bloggar varje söndag. Passa på och skriv en länka på din blogg. Det är alltid roligt med ny inspiration från bloggvärlden... Länkar till http://www.sinneskattenspyssel.blogspot.com/

Mina inköp på Årsmötet i Ö-vik.

Här är "Janome symaskin" är såå sugen på att köpa den?
Tack alla kanonkviltar för en trevlig helg tillsammans i Ö-vik och den fina blomman..
Här är alla mina inköp från helgen i Ö-vik. Visst har jag varit duktig? Lovade mig själv att försöka vara lite sparsam. Är nämligen på väg att köpa en ny symaskin/ men under helgen kom jag på att jag skulle behöva ett större sybord där jag rymmer två maskiner som alltid får stå framme. Funderar antingen på ett hopfällbart sybord i något ljust träslag eller Pastellens sybord se bilden ovan.
Titta vilka läckra tyger Fusklapparna förärade mig med på bussen! Vilken överaskning Tack snälla! Ska ta hjälp av mina Kanon kompisar och få lite tips vad jag kan göra av dessa tyger. Dom kräver nämligen att jag visar upp mitt färdiga alster någon gång på " Visa och berätta" vilket jag lovat dem...
Julen närmar sig med storm steg. Jag och Gerd gick en Pop in kurs på söndag fm där vi tillverkade var sin pumla med proffsig handledning. Vi bestämde oss redan på fredag att det där ville vi prova det såg så himla kul ut. Det var det också "Super kul". Det tillverkades pumlor i alla tänkbara färger en del gjorde svarta och silvriga pumlor verkligen trendigt. Nu är tanken att vi ska pyssla lite i vår quiltgrupp innan jul. Jag ska beställa material till mina kanonvänner i lite olika färger och fixa allt det övriga som behövs. Avslöjar inget ännu det får bli en överaskning.
Här är en del av mina prov rutor som jag sydde på kursen med Mikael Svensson. Jag ska lära ut någon av teknikerna lägre fram. Nu ser vi fram emot nästa kurs som blir i mars på Sunderby folkhögskola. Det är såå roligt när Rikstäcket satsar lite här uppe och att inte alla kurser läggs i södra Sverige.

Stickcafe med föreläsning av Solveig Larsson

Två av min favoriter som jag vill prova sticka någon gång. Boken är bara så fin med alla fina bilder i gamla miljöer. Jag kan också tänka mig att ha boken på en tavellist på väggen och bara bläddra och njuta av allt fint.
Igår kväll var jag på Robbgården och lyssnade på en mycket givande föreläsning med Solveig Larsson som berättade om sitt liv med stickningen. Hennes nyaste bok har just släppts i dagarna. Gissa om jag vill ha/ ska skriva den på min önskelista till tomten. Den finns att köpa på Ida Nilssons garn i Boden till och med till ett lägre pris än på nätet.
Alla hennes vantar har en egen liten historia som hon igår del gav oss ett tjugotal damer. Att hon arbetat som historielärare i gick inte att ta miste på. Ni kan gå in och läsa mer på http://www.solveigs-vantar.se/
Tänk jag som har massor av 2 trådigt ullgarn som bara ligger. Ska det äntligen få komma till användning. Alla mönstren ritar hon själv efter att ha sett och hämtat inspiration.

Årsmötet i Övik

Här tillbringar vi helgen i Övik. Har nu kommit hem från vår middag på Statt gissa om jag är propp mätt. Visar lite bilder från årsmötet, utställningen och "bara" lite från våra kurser. Samt lite ögongodis från en del butiker.
Kurs med Mikael Svensson i Angelina.
Min lilla sy hörna som jag delade med en trevlig quiltare. Lärde känna sytanten från Östersund dvs hennes blogg heter så.
Här syns ju vår logga... kanonen längst ner till vänster som Siv sytt och broderat till vår grupp Kanonkviltarna.

Låt båtarna lägga till i Örnsköldsvik

Mitt lotteriblock till årsmötet har jag sytt i paper piecing.
Packar för fullt inför resan till Örnsköldsvik åker imorgon bitti klockan 7.30. Vi är 45 personer här från Norrbotten som åker buss tillsammans. Vi startar här i Boden hämtar sedan upp quiltare i Luleå -Älvsbyn-Piteå-Umeå. Vårt första stopp blir i Skellefteå "Nordanå" där vi tillsammans äter en god lunch buffe. När vi kommer fram på eftermiddagen hoppas vi hinna titta runt lite innan kurserna startar.
Har med mig både kamera och bärbar dator så har ni tur så kanske jag visar någon bild från utställningen /årsmötet på Nola skolan...
Ha en skön sy helg för det tänker då jag ha..

Pippi tröja

Hej alla därute! Nu är det ett tag sedan ni hört ifrån mig. Sånt är livet när man börjat jobba. Tiden räcker inte riktigt till.. Som ni ser så har jag börjat sticka en Pippi Tröja till E vilket jag inte hade tänkt/ trodde jag skulle slippa men inte de... Rätt ok ändå att göra. Mitt mål är att göra fram och bakstycke klart nu under helgen för att kunna börja på ärmarna nästa helg. Stickar väl
en på dit vägen och en hem.. ha ha
Nästa helg smäller det då bär de av till Övik på Årsmötet med Rikstäcket. Det ska bli såå skoj!!!

Mina bidrag till sommarlotteriet.

Här kommer mina bidrag till sommarlotteriet som redan skickats in till Fusklapparna. Spännande att se om man har någon tur det lär väl visa sig under den stora Quiltmiddagen i Övik. Eftersom jag börjat arbeta ingen har jag inte hunnit så mycket mer än att jobba och fixa lite med bär. Det är alltid mycket på hösten när allt kör igång. Jag har haft en del extra jobb med att samla in pengar och att organisera allt runt i kring vår resa ner till Övik. Tänk snart får vi åka gissa om jag längtar! I veckan startade vi Kanonkviltar upp igen efter sommar uppehållet. Många spännande projekt väntar som den nya program gruppen fixat. Det ska bli såå kul att börja om igen.

Virkad Matta

Nu är min gröna matta färdig! Eftersom jag virkat med en trikå trasa så går den fort att göra. I morgon kväll kanske jag börjar med den oranga. Den var enkel och super skoj att göra.

Nolia I Piteå

Köpte mattrasor att virka runda mattor med. Man virkar med en grov nål nr.10 den gröna trasan är batik färgad.
Passade på att se utställningen i parken om stickgraffiti. Har även varit på TV i 24 Norrbotten ett fint reportage. Det är kulturförvaltningen i Piteå kommun som kommit med ideen som är öppen för allmänheten att använda sin kreativitet och utsmycka parken. Tanken är att sprida hantverket och göra samhället lite mjukare..
Gamla trasmattor utlagda mjukt och skönt att gå på.
I måndags åkte vi på mini semester ner till Piteå med vår husvagn. Vi campade då några nätter på "Kajen" en jätte mysig camping i centrala stan. Skönt att kunna gå till Nolia och slippa alla bil köer. Det var en skön avslutning på semestern för jag började nämligen jobba i torsdags.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger