Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.



GOD JUL!

God Jul på er alla som läser min blogg. Nu är jag ledig till den 9 januari. Ska bli så skönt! Ha de gott alla, nu väntar Kalle Anka och lite glögg med familjen.

Julklulor

Stickar Arne och Carlos julkulor i massor. Snacka om att de är beroende framkallande hur kul som helst. På avslutningskvällen på Robbgårdens stickcafe se bild fatet så stickades de massor av fina kulor. GM stickade en jätte stor läcker kula eller pumla i grovt Eskimå garn, väldigt snyggt att bara hänga fritt. Boken är jättefin med enormt vackra bilder. Jag har tagit min lilla gran full med stickade pumlor till skolan för att inspirera mina elever samtidigt får vi lite julkänsla i klassrummet det är så mysigt! Just nu stickar jag en pumla i form av en julstjärna.
 Har sytt ett julförkläde som ska bli en julklapp till min mor.
 Lit julbak har också hunnits med mellan varven. Ingen jul utan dumle kakor och sylt grottor
I kväll har jag äntligen fått upp mina nya gardiner till vårt ny rustade sovrum. Det blev linne gardiner fast jag tänkt annat. Hittade linnelängderna på Mio som jag bara behövde fålla upp. Har fixat en läcker tofs som hänger på varje längd. Så dekorativt det blev fast det är så enkelt. Tapeten är en brun/beige Retro tapet med cirklar. Hade bestämt att sovrummet ska vara ljust i lugna harmoniska färger som skapar frid. Hela rummet går i jordfärger mest vitt och beiga toner.
Mina Jul kransar får som vanligt pryda bron tur man hann plocka riset innan snön kom.

Vilken dag!


Tänk vilken underbar dag att komma hem till efter en lång arbetsdag. Fick sms att min "vinst" anlänt till posten. Nu är jag lycklig ägare till en Janome kurs maskin som alltid varit en dröm. Den är lätt att transportera och bära med sig. I brevlådan låg en ny Rikstäckets tidning. Snacka om att kvällen är räddad. Nu får julbaket allt stå tillbaks. Ha de gott alla!

Julbestyr!

December är en intensiv månad men samtidigt rolig. Som ni säkert märkt har jag varit ganska tyst ett tag! Vi har mycket på jobbet både roligt/tråkigt. Vår skola ska troligtvis läggas ner. Inte kul! Har varit till Luleå med Vävföreningen en hel lördag, där vi fick prova på att fläta och väva med säv.  Lite saffrans bak har det också blivit och ett par stickade ragg sockar till min pappa i julklapp. Han ska också få en fin rutig skjorta i rött/svart som jag hittade idag på Kapp Ahl, bäst att passa på när det är 30%. Har fixat till lite jul tyger till ett tygbyte som Brita startat upp. Förra lördagen hade vi tjej pysseldag några gamla kompisar däre vi provade lite olika saker. Jag lärde dem göra snygga Quilt pumlor så klart!! 

Glad Väska

Nu är jag igång med en ny "Glad väska" en mörkare variant för vinterbruk. Fortsättning följer! Annars så händer det inte mycket, vi sover fortfarande i bäddsoffan. Väntar på tre mellanväggar till garderoben som var fel levererad för en vecka sen. Våra sängar står kvar ute i cykel bodan /garderoben måste nämligen monteras upp innan vi kan flytta in våra sängar. Typiskt! Ha de gott! Snart helg!

Gömma


Nu är min gömma klar! Katarina hade det som ett gemensamt projekt i vår quiltgrupp. Ni kan se fler på gruppens hemsida kanonkviltarna.blogspot.com  Jag använde mig av en del gamla rest tyger /den var enkel och skoj att göra! Kan tänka mig att sy fler någon gång framöver. Men nu väntar många andra projekt. Ha de gott!

Arcus mässa 2011



Kunde bara inte motstå den lime färgade pumlan endast 20 kronor. Lite typiska julkakor från Hägnans monter. Mums!
I går fredag fick jag möjlighet att bemanna Vävföreningens monter på Arcus mässan. I år tog jag med min hellinne löpare i svart med linne varp. Passade också på att slå ett slag för "Virkning" visa att man även kan använda trasor till annat än vävning. Lite shopping  på eftermiddag. Köpte några tyger av Brita. Två stycken fina knapp burkar/att ge bort och en dekorativ liten gran med kottar från Handplockat i Älvsbyn. 

"Dräll" vävd i Skellefteå Vävstuga

Idag ringde Lena från Skellefteå mig på jobbet och meddelade att min duk kommit till Boden. Gissa om jag jublade! Vävde den i somras i vävstugan i Skellefteå. Snacka om timing. Tanken är att ha med den i utställningsmonten på Arcusmässan. Det är en 8 skafts dräll med linnevarp. Naturligtvis fick det bli ett svart inslag för min del som dämpade ner linne färgen..Är helnöjd med resultatet! Tror jag inspirerade fler att våga använda svart som inslag. Längtar redan till nästa sommar! Så roligt mötet med alla trevliga människor och all inspiration. 

Utställning i Boden




Igår kväll var vi ett gäng från vår Quiltgrupp Kanonkviltarna här i Boden och gjorde en utställning. Har under hösten sytt Sy askar. Här kan ni se en del av dem. Långt ifrån alla, fler är på gång. Vi har fått blodad tand de är bara såå roliga att göra.
Har ni vägarna förbi Enter galleria kika in och beskåda våra alster i glasmontern utanför biblioteket.

Helg Pyssel!

I dag har vi varit aktiva började morgonen med att riva vårt sovrum. Nu är taket målat imorgon ska vi måla väggen där garderoben ska vara. Det tar nästan mest tid att tömma ut och bära bort allt. Lintröjan är klar! Bullarna bakade samt två stora Morots Kakor. Kaffe Fasett tygerna ni ser på bilden är mina senaste som är tänkt till ett av vårens projekt i vår Quilt grupp. Så alla Kanonkviltare, börja nu att spara tyger ett av vårens  teman är "Kaffe Fasett". I fredags när jag kom hem från jobbet hade jag ett paket från Lapp Elisa i brevlådan. Så skoj! Vi har nämligen beställt en massa duk mönster som är tänk till ett av vårens projekt kan jag väl redan nu avslöja..Nu väntar kött gryta med ris och en god sallad. Idag är jag på G. Ha de gott alla!

Färdiga Sy Askar!


Här är mina två syaskar.Gissa om det känns skönt att äntligen vara färdig.! Det är ganska mycket piller men ändå väldigt roliga att göra. En utmaning! Imorgon ska vi träffas i vår Quiltgrupp för att sy Pytte-täcken. Jag ska sy upp och försöka använda restbitar ur min skräp låda. Skönt att kunna återanvända/rensa och inte alltid köpa nya tyger.
Här är mitt fina lingarn! Har hunnit sticka halva bakstycket.Visar senare!

Stickcafe

 Visst är det mysiga färger och material?

I torsdags kväll var jag på Stickcafe i Robbgården. Där fick vi alla möjlighet att inspireras av butiken Ostickat som håller till på Kronan området med sin verksamhet.. Jag som redan har så många projekt på gång kunde inte motstå ett till! Typiskt mig! Köpte lingarn i naturfärg och ska sticka mig en ner i från och upp jumper med korta ner hasade ärmar som tur är ett snabbt projekt. Ja, man börjar att sticka bakstycket, ökar sedan ut för ärmarna stickar vidare mot halsen axlarna. Sedan fortsätter man att sticka framstycket. Syr sedan ihop tröjan med en söm i var sida. Skönt att slippa sömmar på axlarna.

Syaskar

Nu är mina två underdelar färdiga! Jag klarade mitt mål. Tur för imorgon är en ny arbetsdag, och efter den dagen lär det inte finnas mycket ork att sy något. Längtar redan till på onsdag då jag får fortsätta med locket! Gissa om jag är taggad? Kul är det!

Syask på gång!

Skönt med helg! Snacka om att man hinner när man får vara ledig och är utvilad! Idag har jag bakat två sorters matbröd, vi har även hunnit börja riva vårt sovrum. Kört den gamla garderoben till återvinningen, målat alla lister vita. Ikväll har jag också sytt färdigt bägge underdelarna till Syaskarna. Återstår nu bara ena nåldynan som ska bli färdig imorgon. Jag jobbar bäst under press! Nu ska jag fortsätta lägga/klappa på mina tyger för att bestämma vilka som skall få ingå i stjärnan till locket medan jag väntar på att få hämta hem tjejerna, de är på avslutning med Trångfors fotboll. Blir det sent lär jag hinna massor. ha ha
Muddarna är färdigstickade ska bara tvättas för att få en finare karaktär, bli mjuka och sköna att ha på sig. Garnet köpte jag på skördefesten här i Boden.

Dagens inköp på Quilterian!

Åkte en sväng till Storheden efter jobbet idag för att inhandla lite tyg till två syaskar. Som alltid finns det så mycket fint köpte bla en bok kunde bara inte motstå den . Jag har viss förkärlek till böcker, blir så inspirerad av ny litteratur. På onsdag ska vi träffas igen i vår Quiltgrupp för att sy syaskar. Längtar redan! Jag ska göra en i svart och vitt till min dotter samt en i olika brun/svarta nyanser.

Skinn

Idag slog jag till köpte mig ett av de två skinnen jag vill ha till vår soffa i vardagsrummet. Provar nu bara  i gungstolen för att se/ tanken är att ha bägge skinnen i Tv-soffan. Han kommer även att vara på Arcus Hantverksmässa och sälja sina skinnprodukter då köper jag det andra. Det är såå fint! Jag valde ett skinn som har lite olika grå nyanser som skiftar i olika toner..

Garn inköp på Skördemarknad i Boden.

Har i helgen besökt den årliga Skördemarknad här i Boden. Förutom grönsaker, potatis och gott matbröd fick ett litet garn nystan följa med mig hem. Det var en kvinna numera bosatt i södra Sverige ursprungligen från Piteå som hade en fin monter med en del färdigstickade alster samt garn/mönster för oss som hellre vill skapa själva. UIl in Ek www.ullinek.se. Ska sticka mig ett par handleds värmare i olika gröna toner. Är också så jättesugen att köpa mig ett fint skinn att ha i soffan. Ska sova på saken tills imorgon.

Jobbet väntar!

Hejsan!

Idag är det min första arbetsdag efter semester. Vi har ju haft en kanon sommar med mycket sol och bad. Det känns väldigt tungt att börja om, men roligt att få träffa alla trevliga arbetskamrater.
Så det blir nog riktigt bra ändå.
Ha de gott så ses vi senare.

Mitt Syrum


Nu äntligen kommer lite bilder från mitt ny städade sy rum. Lovade visa min gardinkappa för L i Skellefteå. Här är den! Köpte en bit tyg på Marimekko "affären Strand galleria" i Luleå i början av juni. Lite ovanliga färger för att vara mig något mer färgstarkt. Det tyg jag hade sett ut på nätet var nämligen slut, och just då var jag igång med att städa och röja i sy rummet och ville göra färdigt.Fick därför bli lite mer färg än vad som var tänkt.
Tack alla bloggare för er inspiration nu har jag med hjälp av min man installerat ett program för att kunna lägga in fler mindre bilder i en stor som ni ser i detta inlägget. Gissa om jag är nöjd! Nu åter står bara bildspelet. Ack den som ger sig! Börjar jobba på torsdag så några dagar till har jag ju på mig. Hade som mål att under sommarlovet städa och röja i mitt syrum och att fixa detta med bilderna samt ett bildspel.

Husvagns semester.

Hemma igen! Alltid skönt att komma hem efter att varit bort en sväng. Nu blev det två helger på raken vilket inte var tänkt! Men vad gör man när dottern vill på PDOL. Först har vi campat en vecka i Skellefteå passade som vanligt på att boka in mig för en vävdag i Vävstugan vid Nordanå som ni ser på bilden. Nu är det fjärde sommaren jag väver där. Såå roligt alltid lika trevliga kvinnor man stöter på varje år i varierande åldrar ung som gammal. Veckan innan jag var där hade det faktiskt varit en yngre kille och vävt,  gissa i vilken vävstol jo Damasten. Kul!
I år vävde jag en 6 skafts hellinne duk som man utan problem hinner väva på en dag. Blev sugen att nästa år prova att väva i deras Damast väv. Har gjort det i min ungdom när jag gick vävutbildningen i Kiruna men det var ju ett tag sedan..Vi får väl se ifall det finns någon väv nästa sommar,  kanske jag vågar mig på. Så roligt med utmaningar!
Har en tendens att göra långa dukar. Varpen är i lin naturfärgad/ alla har valt lite olika inslag. Jag valde att väva den med svart inslag. Helläckert! Extra roligt när ingen annan gjort det innan och jag kan inspirera andra att våga prova väva med svart för att få lite kontrast. Det blev väldigt tamt med naturfärgat inslag enligt min smak.
Här äter vi en god måltid på Kriti i Skellefteå som är en Grekisk Restaurang där man äter för halva priset mellan 17-19 måndag-fredag. Sånt gillar jag skarpt! Kan verkligen rekommendera ifall ni har vägarna förbi någon gång. Det smakade extra gott efter en lång dag i vävstugan där vi hade 27 grader varmt. Typiskt just den dagen jag bokat in mig för att väva. Ha ha.bara gilla läget och dunka på!
I helgen har vi varit till Piteå hade turen att få en husvagns plats vid Västra kajen som bara ligger 5 minuter från centrum.Vi har grillat solat och bara mått allmänt gott. Tyvärr hade alla mina favoritaffärer lördags stängt. Inga tyg och garn inköp blev det. Lite snopet faktiskt.
Det är så vackert och rogivande att campa där vid vattnet. Övervägande är äldre som campar där, man måste tydligen vara över 40 för att få plats. Det är en privat liten familjedriven camping. Det finns också ett väldigt fint växthus i närheten som säljer många fina blommor, träd och buskar. Tyvärr var även det stängt. Jag kom dit vid halv fyra  tiden och dom stängde tre så typiskt! Ifjol stod vi där när det var Nolia då var det också stängt eftersom firman hade en superfin monter på Nolia.
Visst är det snyggt! Det är som flera små sjöbodar i faluröd färg där dom säljer läckra räkmackor gott hembakt fika mm. Där finns även toaletter/dusch och diskmöjligheter.
Här är min vävstol där jag tillbringade en heldag i 27 graders värme. En kvinna vävde i bikini!

Vävning

Ja, det är sant det ni ser ÄNTLIGEN efter alla dessa år är stolen tom på varp! Fick en snille blixt bara så där som ploppade upp i  huvudet. Knöt om tramporna så att jag kunde väva tuskaft, slapp solva och skeda om hela väven.  Hade nämligen solvat väven på sex skaft i gåsögon. Vilket blev väldigt tung trampat.. Inte lyckat alls!
Här är jag igång med en av handdukarna som är vävda i tuskaft med ränder i lite olika färger. Inslaget är lingarn. Nu har jag 11 stycken halvlinne handdukar fållade och klara..Kan knappt tro det är sant..
Handdukarna fållade jag med en smal fåll för hand,  passade på att göra det i husvagnen nu när vi campade i Skellefteå. Sydde fast vita hängare på bägge sidorna.

Några av handdukarna är vävda i gåsögon, men jag blev inte riktigt nöjd med resultatet vilket gjort att väven har fått vänta på att bli utvävd.

Jordgubbar/vävning/ Quilt

Mums!!
Här är min halvfärdiga Apple Core Quilt på gång, har i alla fall sytt ihop alla längder. Nu gäller bara att få ihop resten. Inte så kul med tanke på den runda formen. Pust...

 Här är väven som ska bli halvlinne handdukar.

Den röda hjärtequilten pryder väggen så fint i vävstugan. Ett gemensamt projekt som vi gjorde tillsammans i vår Quiltgrupp för några år sedan. Det är så fantastiskt kul att se hur olika alla blev beroende av vilken färg kombination man valde, även fast vi utgick från samma mönster. Beställde hängaren på Storheden på en smidesbutik inte så långt från Quilterian.
I veckan har jag tillbringat en del tid i vävstugan samt varit till Mockträsk och plockat jordgubbar. Visst är det ljuvligt med semester? Här i Boden har vi haft toppenväder nästan hela sommaren. Bara att njuta...Ha de gott!
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger