Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Husvagns semester.

Hemma igen! Alltid skönt att komma hem efter att varit bort en sväng. Nu blev det två helger på raken vilket inte var tänkt! Men vad gör man när dottern vill på PDOL. Först har vi campat en vecka i Skellefteå passade som vanligt på att boka in mig för en vävdag i Vävstugan vid Nordanå som ni ser på bilden. Nu är det fjärde sommaren jag väver där. Såå roligt alltid lika trevliga kvinnor man stöter på varje år i varierande åldrar ung som gammal. Veckan innan jag var där hade det faktiskt varit en yngre kille och vävt,  gissa i vilken vävstol jo Damasten. Kul!
I år vävde jag en 6 skafts hellinne duk som man utan problem hinner väva på en dag. Blev sugen att nästa år prova att väva i deras Damast väv. Har gjort det i min ungdom när jag gick vävutbildningen i Kiruna men det var ju ett tag sedan..Vi får väl se ifall det finns någon väv nästa sommar,  kanske jag vågar mig på. Så roligt med utmaningar!
Har en tendens att göra långa dukar. Varpen är i lin naturfärgad/ alla har valt lite olika inslag. Jag valde att väva den med svart inslag. Helläckert! Extra roligt när ingen annan gjort det innan och jag kan inspirera andra att våga prova väva med svart för att få lite kontrast. Det blev väldigt tamt med naturfärgat inslag enligt min smak.
Här äter vi en god måltid på Kriti i Skellefteå som är en Grekisk Restaurang där man äter för halva priset mellan 17-19 måndag-fredag. Sånt gillar jag skarpt! Kan verkligen rekommendera ifall ni har vägarna förbi någon gång. Det smakade extra gott efter en lång dag i vävstugan där vi hade 27 grader varmt. Typiskt just den dagen jag bokat in mig för att väva. Ha ha.bara gilla läget och dunka på!
I helgen har vi varit till Piteå hade turen att få en husvagns plats vid Västra kajen som bara ligger 5 minuter från centrum.Vi har grillat solat och bara mått allmänt gott. Tyvärr hade alla mina favoritaffärer lördags stängt. Inga tyg och garn inköp blev det. Lite snopet faktiskt.
Det är så vackert och rogivande att campa där vid vattnet. Övervägande är äldre som campar där, man måste tydligen vara över 40 för att få plats. Det är en privat liten familjedriven camping. Det finns också ett väldigt fint växthus i närheten som säljer många fina blommor, träd och buskar. Tyvärr var även det stängt. Jag kom dit vid halv fyra  tiden och dom stängde tre så typiskt! Ifjol stod vi där när det var Nolia då var det också stängt eftersom firman hade en superfin monter på Nolia.
Visst är det snyggt! Det är som flera små sjöbodar i faluröd färg där dom säljer läckra räkmackor gott hembakt fika mm. Där finns även toaletter/dusch och diskmöjligheter.
Här är min vävstol där jag tillbringade en heldag i 27 graders värme. En kvinna vävde i bikini!
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger