Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Mina inköp på Wincent garn!

Fick tips av L om den mysiga garnbutiken Wincent garn på Norrtullsgatan 27 i Stockholm. Nu under vår semestertripp blev det ett besök. De hade två stolar direkt man kom in,  passade perfekt för mina ungdomar som slog sig ner där med sina mobiler. Jag kunde i lugn och ro titta runt bland alla ROWAN garner och Kaffe Fasett tyger.
Köpte garn till en kortärmad topp som jag redan börjat sticka, garnet Panama är ett viscose ,cotton och lin garn . Min dotter hittade ett ullgarn som ska bli en stor mönsterstickat halsduk till vintern. Slutligen ett 100 grams nystan Kidsilk Haze Stripe i en bara så underbart tonande grön färg. Ett måste för mig är även ett besök på Olssons tyger, lite annat än våra små butiker snacka om stor sortering av allt, är i två plan. Min dröm är nämligen någon gång i framtiden att sy en kappa. Köpte därför ett bra basmönster som jag ska ändra lite för att få den lite mer personlig. Nu gäller bara att samla på sig lite olika tyger som passar. Nu ska jag återgå till min stora rensning i garderober, inte kul men nödvändigt! Här spöregnar det ändå.  Ha de gott!


Sommar virkning!


Här kommer några av de virkade handdukarna jag gjort i sommar. De flesta mönstren är från tidningen Land som jag fått på Stickcafeet. Det orange garnet har jag faktiskt vunnit där för flera år sedan på en sticktävling. Kompletterade med att köpa några nystan på Trollgarnet i Boden. De blå/grå är reagarn från Ida Nilsson. Så skoj att enkla och roliga att göra. Våga prova! 

Utställning av Quiltqvinnen i Älvsbyn!

Veckan har bjudit på kanonväder här i Norrbotten! Har som vanligt varit och plockat jordgubbar i Mockträsk på deras självplock. Det gör jag varje år så gott att ha under vintern i år var det inte så gott om dem men jag fick ihop så vi klarar oss styckfryser mest för att ha till smothies. I år verkar våra egna trädgårdshallon bli stora och fina. Vissa år är de så maskätna. I lördags var jag förbi och tittade på Doris fina samling av små docksängar. Quiltkvinnorna hade gjort en helg utställning i Doris kyrkrum på Hembyggdsområdet. Perfekt miljö för en kviltutställning. Tycker att Doris skulle visa upp sin enorma docksamling i ett lite större sammanhang! Här hade hon bara med en liten del så klart. Där fanns såklart täcken, dukar, väskor och kuddar i alla färger och former. Vi startade morgonen med att riva och ta hem vår uthyrda husvagn från O-ringen området.
Åkte sedan till Piteå med delar av min familj för att gå en sväng på PDOL vi åt god mat där på området fikade på Ekbergs och såg på folkvimlet, strosade nere vid Kajen och såg på alla fina båtar som  fanns där vid hamnen. Igår cyklade jag och L Bredåkersrundan vi körde södra sidan hade med vind riktigt skönt! Hemfärden efter norra sidan var tyvärr inte lika trevligt motvind och att en del kör som idioter är inte kul!.Vi stannande till på Skäret hos L föräldrar för ett vrålfika. Tygerna på bilden är köpt hos Olssons stuvar för att ha till baksidor i framtiden. Bra att ha! Igår städade vi och plockade ur vår vagn, lite vemodigt känns det nu när den ska säljas. Tänks så mycket roligt vi fått uppleva, fått se så många nya platser. Ibland hoppas jag att ingen vill köpa den. Vi ska lägga ut den på blocket under veckan. Ha de gott så ses vi!
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger