Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Sju lila saker/ UTMANING!

Visa sju lila saker som du gillar!
När jag fick denna utmaning från Pumlans flitiga fingrar tänkte jag, Hjälp! Jag har ju inget lila i mitt hem..
Men så kom jag på min dotters rum som går i lila, svart och vitt. Täcket som ni ser på sängen är en gåva från E farmor. Det har E farmor sytt helt för hand i färgerna vit, lila och svart.
Lilla babytäcket är ett litet docktäcke som jag provsydde för länge sedan. Tekniken heter Lorne Star.
Lite lila tyger i en hög, som ni ser är det inte många...
En snygg lila Marimekko skål som E önskade sig i julklapp för några år sedan, också den från sin farmor..Samt den lila blomvasen som brukar pryda E fönster så fint, förståss med en vit blomma.
Den lila mattan på golvet har jag visat/bloggat om tidigare. Se äldre inlägg! Den är vävd i tuskaft med vanliga bomullstrasor som inslag.
Slutligen den virkade pläden. Jag virkade den i lite större mormors rutor för några år sedan. E brukar ha den i sitt rum på sin vita korgstol.
Det var mina bidrag:
Visa 7 TURKOSA saker som du tycker om!

Snabbstickad löskrage i kid Silk

Så här blev min löskrage i "Kid Silk" som är stickad med lite grövre garn än den jag gjorde tidigare. Jag har stickat den på rundsticka nr 5.5/6 60 cm. Den är så mjuk och skön att ha på sig nu på hösten när det börjar bli lite ruggigt ute. Helt perfekt som balsam för stela nackar, den är ju även dekorativ. Gissa om jag är nöjd?

"Tänk Rosa" till förmån för Bröstcancerfonden!

Jättegoda bakelser till eftemiddagsfikat som även de gick i bröstens tecken.....
Lördagen den 3 oktober syddes det runt om i hela Sverige till förmån för Bröstcancerfonden. Vi träffades då ett gäng i Luleå på Quilterian. Projektet är ett samarbete med Österbyquilt. Den rosa quilten är designad av Åsa Holmer och syddes över hela Sverige just den 3 okt. I år samlades in ungefär 60.000 kronor att skänka till Bröstcancerfonden. En dubblering från ifjol.. Inte dåligt! Det är extra roligt att sy när man vet att det bringar in pengar till ett bra ändamål/forskning. Vi känner nog alla någon i vår omgivning som drabbats av bröstcancer och vet vilken tragedi det innbär...
Jag var även med ifjol och sydde. Ni kan se alla färdiga täcken från 2008 på hemsidan http://www.osterbyquilt.se/ . Mitt "Tänk Rosa" täcke från 2008 har jag sytt i rest tyger som ni kan se på min blogg..
Årets täcke 2009 är ännu bara ett UFO men målet mitt är att få klar det under året.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger