Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Arcus mässan

Årets Tema "Bärbart"
Vår monter på Arcus mässan som bemanades av medlemmar i Riksföreningen för handvävning.
I den lilla bandvävstolen vävde vi servett ringar där både varp och inslag bestod av pappers snören.
Den här svarta väskan som är vävd av svarta papperssnören är faktiskt vävd av en man. Riktigt läcker!
Här kommer mina två bidrag till montern. Jag äger nämligen ingen väska eller några väda kläder. Men kom då på min sons åkpåse som jag vävde för tjugo år sedan under min utbildningstid i Umeå. Även då var temat "Bärbart" och alla vävde väskor men då kom jag på iden att omarbeta den till en åkpåse. Den är vävd i en rundväv viket gör att det blir inga hårda och fula sömmar. Jag valde att inte väva ihop den på ena sidan för att kunna sätta ett blixtlås/ åkpåsen är fodrad med äkta fårskinn som vi alla köpte billigt under utbildningstiden.
Den gröna mattan är virkad av batikfärgade trasor inköpta på Nolia mässan i Piteå.

Jul pynt

Äntligen får ni se min vävda duk som jag vävde i somras i Skellefteå vävstuga på Nordanå området. Den är vävd i en 8 skafts dräll med lin som inslag. Som vanligt var jag tvungen att ändra lite när det gäller randning och färger på inslaget. Jag valde att slå in med svart för att dämpa ner den gröna färgen. Det blev riktigt läckert! Hade nämligen inte sett väven innan jag kom dit för att väva och blev lite besviken när jag såg färgerna på randningen. Den var lite för traditionell i min smak.. Nu är jag helnöjd! Den kommer tas fram varje jul.

Virkad Matta

Nu är min tredje virkade matta klar som är så superskoj att göra! Här har jag valt att virka med två olika bruna nyanser. Jag har inte direkt ont om trasor en hel vävstuga att frossa i. Den här ska jag också ge bort som present. Mina första gröna virkade matta pryder vår hall så fint.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger