Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Virkad korg av matt trasor

Idag har jag suttit ute i solen en stund passade på att virka en korg av mattrasor. Man virkar då med en grov virknål nr 7. Den går väldigt snabbt att göra men lite tungt för handen eftersom trasan är tjock. Jag virkade hela tiden i bakre maskbågen.. Iden kommer ursprungligen från "FROSTA design". Jätte skoj!

Virkning " Amigurumi"

Som ni ser är jag inne i en virkperiod. Boken på bilden "Virka amigurumi" är skriven av Mia Bengtsson. Jag har alltid gillat att virka enda sedan jag var barn. När jag gick högstadiet virkade jag dopklänningen som ni kan se till höger (bild). Att virka amigurumi är en ny virk teknik som nyligen kommit hit till Sverige. Kände därför att jag ville lära mig/fördjupa mig i just den speciella tekniken. Man kan även se många yngre tjejer som bloggar /virkar denna teknik. Även fast jag virkat jätte mycket tidigare är det ett lite annorlunda sätt att virka på/ man använder lite andra förkortningar/ utgår alltid från 2 lm sen börjar man alltid i den första lm och följer mönstret/ på så sätt virkar man runt hela tiden vilket gör att olika former bildas. Det är en väldigt populär teknik bland mina elever och som ursprungligen kommer från Japan. Tänk det är till och med mode i virkning. Extra roligt är det eftersom vår skola har ett utbyte med Japan just nu. Min tanke är att mina elever till hösten skall både virka och brodera med Japan som inspirations källa. Det har även kommit ut en ny broderi bok med olika japanska brodeier.
Liten korg som är virkad i tunnt Bianca garn. Den här korgen har jag virkat lite på fri hand. Som dekoration har jag virkat en liten blomma med två små gröna blad. Den var jätte rolig att göra men tar lite längre tid eftersom garnet är så tunnt..
Maskotar virkade i glada färger.
Den virkade moroten hör till den lättaste svårighetsgraden.
Prinsesstårtan hör till medel när det gäller svårighetsgrad.
Virkad väska i Muskat garn köpt på IDA Nilsson i Boden. Fick inspiration från G-M.. Visst är den söt! Enkel att göra man virkar den på en kväll. Tunna platta infärgade pärlmorknappar och en virkad ros som dekoration...
Den gröna virkade korgen är virkad i ICE garn med grov virk nål. Ett snabbt och enkelt jobb. Fick inspiratin en kväll i våras på stickcafet här i Boden. Mönstret är från en norsk bok.
Den virkade kaninen blev min lilla utmaning. Inget för en ny börjare kanske. Den var jätte kul att virka. Använde ett svart/vitt/grått melerat bomullsgarn. Kaninen är stoppad med syntet vadd. Ögonen är speciellt anpassade för amigurumi figurer och finns i många olika färger. Man trycker fast dem innan man syr ihop alla delar.

Semester/tyg tvätt

Det har blivit några nya tygbitar under vintern. Bäst att passa på nu när man är ledig och perfekt torkväder. Det är ju viktigt att alla tyger är tvättade och krympta innan man börjar sy. Tyvärr har det inte blivit gjort tidigare. Nu är det strykning som gäller sen väntar det roliga att sortera in dem i färgskala...
Visst är den fin min nya trä vatten tunna? Skönt attt slippa springa runt hela huset för att hämta vatten till alla småkrukor på altanen. Väldigt dekorativt också men framför allt praktiskt.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger