Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Hjärte bonad/kimono vikning

På QOL-listan sys det hjärte bonader för fullt/ tänkte att då måste jag också hänga på stopp datum är i morgon . Måste skynda mig att skicka in bilden senare ikväll. Såg att antalet nu var uppe i 43 stycken så himla kul att se hur olika alla blir beroende på vilka färger man väljer. I onsdags träffades vi i vår quilt grupp då höll K kurs i hur man viker Kimono. Vi fick först träna på papper för att sedan vika i tyg. Den övre kimonon gjorde jag dagen efter för att se ifall mina kunskaper fastnat. Den var så himla roligt att göra. Tack snälla K för att du delade med dig av dina kunskaper. Det man bör tänka på är att vara noga med strykningen det gör hela helhetsintrycket på Kimonon att få knivskarpa kanter.
Tanken är att jag skall lära mina elever att vika var sin Kimono. Måste ladda batterierna först inte alltid så lätt med de stora elev grupperna och utan alla extra resurser.

"Kaffe-kos löpare" / Regionmöte i Gammelstad

Min kaffe-kos löpare är färdig! Den är sydd efter ett mönster jag fått låna av kusin Pumlan. Jag gillar alla olika kaffe tyger skarpt. Valde nu att sy en i lite ljusare vårfärger som skall bli en födelsedags present till min mor. Den brun/svarta duken är i sydd tidigare, den passar super i vårt kök. Kaffe-Mys löparen är väldigt enkel att göra även fast inte beskrivningen är på svenska. Innehåller även lite handsömnad med langettsöm runt alla applikationer. Den är quiltad i dikena mellan de olika tygbytena. Den bruna kanten runt om är sydd för hand ner mot baksidan.Helgen den 29-30 januari var jag med andra lokalombud på Regionmöte i Gammelstad. Delar av styrelsen från Rikstäcket kom upp från Stockholm. en mycket givande helg med många kloka synpunkter som lyftes och framförallt mötet med andra lokalombud att få utbyta erfarenheter var mycket givande. Här på bilden är vi på lördag kväll på väg att äta en god middag på Kaptensgården.Vi fick en guidad tur av Angelica i kyrkbyn fick se hur en kyrkstuga är möblerad/lite historik och vilka regler som gäller. Väldigt intressant! Här är min jordgubbsväska som vi sydde tillsammans! Läste på en dels bloggar att de tänker använda den att förvara pressar fötter till symaskinen. Bak är det en jättefin stropp till dragkedjan från Quiltbiten. Vi sydde den helt för hand/ är fodrad med ett grönt foder. Den var skoj att göra.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger