Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Flipp Flopp Dukar!I vår Quilt grupp har vi sytt dukar "Tema KAFFE TYGER" nu under våren. Mina alster blev två dukar i tekniken Flipp Flopp. Färgerna är olika mönstrade tyger i Kaffe TEMA med orange som kontrast färg. 

Inköp på Syfestivalen !

Lite garn blev det inhandlat förutom alla tyger! Ett mönster med tillhörande garn i naturfärg som ska bli en sjal med Björklövs mönster. Inspirerad av den Estniska sticktraditionen. Köpte också två olika sock- mönster och ett garn i Merino, även det i natur vit färg. Behöver lite utmaningar nu är det spets som gäller! Köpte mig också en inch pressarfot till min nya lilla kursmaskin.
Den fina panelen med tre olika provdockor köpte jag hos Tyger och Ting. Såg att även Quiltbiten sålde samma. Tanken är att spänna upp tyget på någon lämplig skiva och ha som tavla i mitt syrum kanske ovanför den gamla Singer maskinen. När jag fixat mig ett större sybord skulle jag vilja ha den svarta Singer Årsmaskinen på mitt gamla symaskinsbords underrede.Drömmar!!
Påsk tyger inköpta till min Quilt grupp! Vi syr nämligen Tema påsk under två av våra sammankomster i vår.
Ja, här är en del av mina fynd! Jag blev bara så tagen av Tyger och Tings fina monter köpte där ett tygkith med olika tyger i svart/rosa/gröna färger och några svarta tyger. Det svart/vita mönstrade tyget fyndade jag för 50 kronor/m. Snacka om fynd! Ett "ClASSIC COMPANIONS" by Kings Road Fabrics. I samma monter köpte jag också den fina plåtburken med tråd rullar och den lilla svart/via saxen att ha i min syask..
En bok och två linjaler också det till min Quilt grupp. Alltid roligt med nya tekniker!
Busler Busler var där med en fin monter en tjej som startat en firma/ man kan skicka sina stora täcken till henne för maskin quiltning. Hon har mer än 200 olika mönster att välja och trådar i många många olika nyanser. Jag vill absolut åka på Syfestivalen fler gånger. Vilken upplevelse! Kan tänka mig att åka med tidiga morgonplanet och tillbaka senare på kvällen. En toppen utflykt helt enkelt.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger