Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Arcus "Vårmässan"

Förra veckan var vi på vårmässan på Arcus som hade "Tema trädgård". Det var som vanligt mycket att se och inspireras av fast i år var det nog mest trädgård. Vilket passade oss perfekt! Jag hade bokat in 30 minuter/ tid för 250 kronor hos trädgårsdesignern Birgitta Groth och hade med mig en del kort som jag tagit med digitalkamera från vår trädgård samt vår husritning. Tur att vi tog med vår bärbara dator eftersom vi hade alla kort på USB minne och Birgitta saknade dator på mässan.. Lite märkligt faktiskt kan man tycka nu 2010. Men snabbt sprang L ut till bilen. Jag lyckade ju övertala min man L att följa med och hjälpa mig att lyssna av alla bra tips eftersom en halvtimme går fort.
Idag har vi 24 gradet varmt här i Boden som utomlands/ vi sitter och njuter och fortsätter vår planering i vår trädgård..
Vi fick många bra tips både vad gäller planering av helheten och växter att fundera över/ vår trall är 25 år gammal och behöver bytas ut/nu är vi lite sugen på plattor eftersom det är underhållsfritt alt ny trall... många träd och buskar ska bort och lite nytt behöver planteras. Det blir fult och risigt med åren så är det!!...

Quiltfest i Gällivare

Förra lördagen åkte vi tåg till Gällivare (ca 60 personer)från olika lokalgrupper i Norrbotten på den årliga stora Quiltfesten. Trots en del missöden så kom vi äntligen fram bara 1 timme sen. SJ satte in en extra buss åt oss efter att vi tjatat en del pga rälsbrott..De hade precis hunnit åtgärda felet tills vi skulle hem vid 19.00 tiden. Skönt då fick vi ju äntligen åka vårt efterlängtade tåg....Ifjol var det vi Kanonkviltar som höll i trådarna. Tänk vad tiden går fort! Det känns som igår vi satt och planerade och organiserade i vår grupp Kanonkviltarna. För det är ju en del jobb med att vara värd för en så stor tillställning. I år var vi ca 135 personer.. Nedan kan ni se en del alster från "Visa och berätta". Många tygförsäljare fanns som vanligt på plats / god mat och fika! En helt underbar dag vi längtar redan till Övik.. Titta gärna in hos Brita http://www.brita.zoomin.se/ och Kristina http://quiltan.blogspot.com där kan ni se mer bilder från vår stora fest i Gällivare...
Det här täcket som kallades "Hundralappen" lottades ut! Ingen vinnare gav sig till känna? Konstigt!

Miljö tänk

På stickcafeet stickades de disktrasor. Man lägger upp 4 maskor. Alla varv stickas räta. Det bildas ett hålvarv på kanterna eftersom man gör ett omslag / var tvungen att prova om inte annat för miljön skull...har stickat av Cotton Eco garn som är köpt hos Ida Nillsson på rea. Ett nystan räcker till två trasor.

Avslutning på stickcafet

Vi avslutade terminen i torsdagskväll på stickcafet i Boden med att utsmycka trädet med lite färglada stickade alster.. Ifjol klädde vi Kungsbron, typiskt så kom det då ett hårt slag regn som var väldigt intensivt och förstörde vår utsmyckning. Hoppas på bättre tur i år.
Det kändes helt rätt miljö för vår stickgrafitti. Bra att få rensa lite bland alla restgarner som bara ligger och skräpar. Kul var det också!
Vi samlade ihop lite pengar för att ge våra duktiga ledare som helt ideelt håller versamheten igång. Fixar/inspirerar oss alla och ordnar alltid en massa go fika. Ja, ni ser ju själva vilka enormt fina presenter som P fixat på nätet till G-M och B. Snacka om tur paketet kom samma dag som vår avslutning.
Jipi jag vann ett av priserna i sticktävlingen. Ett supergarn att jobba med. Få se vad jag skall hitta på att göra av det? Just nu virkar jag mycket amigurumi figurer för att ha som inspirationsmaterial till mina elever.
I veckan har jag varit på såå mycket roligt. Vi har bla haft kurs med vårt quiltgäng samt även varit på den årliga stora Quiltfesten som i år var i Gällivare. Idag har jag och L min son A varit en heldag på Vårmässan.. Nu har jag såå mycket jag vill visa er alla som tittar in hos mig.. Håll ut! Just nu tänkte jag ta igen mig lite med ett varmt bad...
Känns som jag behöver det efter denna intensiva vecka. Typiskt så samlas allt på en och samma vecka. Vi håller också på att måla/tapetsera här hemma så här är allt upp och ner i hela huset..
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger