Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Årsmötes lördag i Gäddvik

Jättefina halsmycken som Gudrun Söderström från Kalix vävt med mycket tunn sidentråd. Dessa smycken är även till försäljning.
Här är en del vävda alster från Temat "BÄRBART". Vi röstade fram fyra alster som ska finnas med som bidrag till det stora Riksårsmötet som i år är i Östersund den 23-25 april.
Förutom årsmötet innehöll dagen en spännande föreläsning av Kristina Nilsson från Fårön utanför Piteå om afrikanskt Sidenbandsbroderi som hon lärt sig under ett år i Tanzania. Kristina broderar mycket själv men håller även kurser och säljer material till detta trevliga hantverk. Mer om Kristinas hantverk kan ni se på hennes hemsida. Där säljer hon även allt material..
Vi fick alla prova på att sy var sin liten tavla. Fick lära oss att sy blad och en tulpan blomma..Jätteskoj! Kanske vi någon gång i framtiden anlitar Krisitna som kursledare. Hon håller även workshops samt studiecirklar.

Stickade alster

Titta vilka fina Lovikka vantar min dotter gjort i slöjden.
Här är E halskrage, stickade den på vår flygresa ner till Barcelona. Är väldigt enkel / går fort att sticka en riktigt nybörjarstickning. Ett bra mode måste jag säga som värmer gott om halsen. Den är stickad med en grov rundsticka nr 7 tre räta /tre aviga. Köpte mig en ny rundsticka av trä i många vackra färger, där man kan byta ut själva nålen och behåller längden dvs.80 cm stickan i mitt fall. Den funkar även i tullen att ha med på resa. Det var nämligen därför jag investerade i en ny ävan fast sticknålsförrådet är stort efter många års stickande.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger