Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Utflykt till Luleå!


Igår hade jag och min kusin Pumlan en heldag till Luleå. Vi började med ett besök på butiken "Ostickat" som numera håller till på Porsön. Se bild! För er som tycker om att sticka/ virka kan jag rekommendera ett besök där! Det finns lite annorlunda garner i fina naturmaterial. Köpte ett kith och ska göra mig en sjal någon gång här framöver. Vi åkte sedan vidare till Norrbottens museum för att se Hemslöjdens utställning 130 år. Oj, oj så mycket fint. Tog massor av bilder bla fåtöljen se bild! Snacka om kreativt!  Ni kan även gå in på Pumlansflitigafingrar blogg  för att se mer bilder från vår utflykt. Vi hann även med lite shopping bla på Mosaik och ett gofika på Cafe Lina. På hemvägen åkte vi såklart förbi Quilterian på Storheden och shoppade loss! Visar senare! Ha de gott alla!

Virkat överkast!Är inte riktigt klok! Som ni ser så har jag börjat med ett jätte projekt! Har börjat virka ett överkast till min dotters säng. Det täcke som ni ser på bilden är egentligen en duk som Leifs mormor gjort medan hon levde. Hade så tur att hennes gamla mönster fanns sparat. Gammel mormor har virkat i ett lite grövre garn. Jag har köpt mitt garn på Ida Nilsson/ 2 hg härvor 8/4 som är ett tunnare garn än hennes som ni ser på bilden. Virkar först  6 längder som sammanfogas, sen virkas en vågig kant runt om. Det är den som gör hela täcket! På överta bilden ser ni härvan som nystas över till ett fint nystan. Nu idag har jag precis virkat upp det första nystanet som räckte till en längd som blev 220 cm lång. Då återstår bara 5 stycken! Snacka om att detta är beroende framkallande, kan inte sluta är bara så kul!!!

Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger