Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.



Awesome girl - award har hittat till mig

JIPI!! Jag har fått min första utmärkelse och utmaning. Det är http://www.pumlansflitigafingrar.blogspot.com/ som har skickat den till mig. Tack snälla! Jag blev jätteglad. Det följde även med en utmaning som består i att skriva ner 10 saker om sig själv. Jag har klurat på det i några dagar. Nu finns ingen återvändo, här kommer min lista. * Jag jobbar med barn/ungdomar. * Älskar att resa både i Sverige med husvagn/utomlands. *Jag är en fotbollsmorsa. *Ångrar inte en sekund att jag börjat blogga. * Gillar att laga god mat/baka. *Iderik. *Har alldeles för många UFO:n som ligger både vid symaskinen och i stickkorgen. *Gillar inredning/design, färg/form samt att förändra och göra om. *Är medlem i Norrbottenskretsen av Riksföreningen för handvävning. *Tyg och garnsamlare. Som tack för utmaningen skickar jag den vidare till följande bloggar jag läser. http://www.handensarbetesjalensgladje.blogspot.com/ http://www.kviltstina.blogspot.com/ http://www.gardsromantik.blogspot.com/

http://www.stickfrossa.blogspot.com/

http://www.brita.zoomin.se/

http://www.rävasten.blogspot.com/

Halskrage i kidsilk aura

Igår köpte jag ett nystan turkos Kid silk aura på Ida Nilsson för att prova ifall jag blev nöjd med färgen. Jag stickade upp ett nystan igår kväll. Fort var det gjort! hi G-M var snäll och reserverade tre nystan till som jag hämtade idag. Supernöjd! Helt rätt min stil..Ifjol stickade jag den grön/bruna som syns på bilden. Den är stickad i kid silk men med två trådar, det garnet är något finare i grovlek. Nu ville jag prova att sticka med den andra sorten som är något grövre, den stickas med en tråd. Ikväll planerar jag att sticka så långt jag hinner till matchen Danmark-Sverige i kanal 5. Ni får se den färdig senare! Kragen är helt underbar, värmer så skönt på ens axlar. Det är inte ett billigt garn men vad då, kvalitet lönar sig i längden.

Krulliga Vantar

Ikväll har äntligen mina krulliga vantar blivit färdiga. Jag beställde garnet från Yll o Tyll http://www.yllotyll.com/ förra året och virkade då en vante efter deras mönster som jag inte blev riktigt nöjd med. Har nu rivit upp den och virkat efter stickfrossas mönster http://www.stickfrossa.blogspot.com/ ett mönster av "Anna Andreasson". Den här vanten har en mycket bättre passform och är skönare att ha på handen. Den går fort att virka en riktig nybörjar virkning. Våga prova!.. Garnet heter Noro från Yllo Tyll.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger