Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Symaskins visning i Luleå/Renovering

Ja som ni ser så blev det en Josef Frank tapet vid entren i övriga hallen valde vi en ljus enfärgad. Eftersom jag gillar att mixa gammalt /nytt tycker jag att just den här stilen passar in i vårt hus. Jag är så nöjd!
Det känns faktiskt lite vemodigt att bli av med trägolvet i köket. Men om sagt allt har sin tid L la in det 1985 när vi byggde vårt hus och det har blivit väldigt fult och slitet därför fanns det inget annat att göra. Vi har slipat det för några år sedan och fyllt igen alla springor som tyvärr inte höll så bra..Vi eldar ganska mycket i vedspisen vilket också påverkat golvet i köket/ hall och kök sitter nämligen ihop. Vårt hus har en öppen planlösning därför fick det bli så.
Ja som ni ser bor vi mitt i en bygggarbetsplats. Vi diskar i tvättstugan äter på altan. På måndag kommer golvläggaren. L har stängt av vattnet i köket alla underskåp är borta. Under helgen skall vi försöka sätta tillbaka alla ny målade vita taklister. Mycket mer kan vi inte göra förrän golvet är lagt så vi har det ganska lugnt och skönt i röran.
I tisdag hade vi friluftsdag jag och några kollegor gick med ett gäng elever 1.2 mil..
Efter det passade jag på att åka på Husqvarnas visning i Luleå. Där fanns en representant från södra Sverige som visade olika symaskiner.
Provlappen ovan är ett prov på olika frihandquiltnings sömmar som man fick testa på den nyaste maskinen...
Min privata symaskin är nämligen över 20 år har planer på att byta upp mig till en ny som man i första hand ska kunna frihandsquilta med på ett enkelt sätt..Min nuvaranade är väl inte den bästa...

Visa och berätta/tyginköp i Gällivare

Dessa färg glada tyger kunde jag inte motstå i Gällivare förra helgen. Köpte bara "några" tyger måste spara mig till Övik!
Här är mitt alster som jag bidrog med till "Visa och Berätta" i lördags en jätte rolig teknik att jobba med som kallas Convergence. Man utgår från fyra olika tyger gärna två stormönstrade och i kontrast färger. Hela vår grupp visade upp denna teknik vilket var jätteskoj att se hur olika alla blev beroende på tygval..
Baksidan har jag sytt av linne tyg i två olika gröna nyanser köpt på Olssons tyg även den stora innerkudden är köpt där men i Luleå för en billig penning. Tänkte ha den som en golv kudde allt i trädgården på någon hård trästol...
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger