Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Stickade vantar!

Har stickat mig ett par nya vantar under helgen. Köpte garnet i Luleå, vanten är stickad med två olika färger. En mönstrad/ enfärgad. Man lyfter en maska vartannat varv vilket gör den kanon varm. En snabbstickad vante som stickas med grova stickor.

Winding Ways!

Har varit till Piteå på kurs och lärt mig sy en ny teknik som heter Winding Ways! Nu återstår bara resten ska använda mig av en kontrast färg. Vilken färg tror ni jag väljer? Den här tekniken är kanonkul att jobba med, kan nästan inte sluta. Ha de gott alla så ses vi! 

SPÅR AV LIV! Föreläsning med Åsa Wettre

Idag har jag varit på föreläsning på Norrbottens museum och lyssnat på Åsa Wettre som nu kommit ut med sin andra bok. Boken finns att köpa på museet SPÅR AV LIV om gamla Svenska Lapptäcken. Åsa har ägnat stor del av sitt liv åt lapptäcken och samlat unikt material om kvinnorna som skapat denna kulturhistoriska konstskatt. Det var en trevlig föreläsning att få se så mycket fina bilder och lyssna till hennes berättelser. Vi hann även med en kopp kaffe och samtala med andra kviltare innan föreläsningen. Helt enkelt en toppendag så här på söndag. Nu väntar en god Fars dags middag! 
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger