Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Svamp/jordgubbs plockning/semester shopping

L kom hem med lite ny plockad svamp. Inte dumt alls! Ligger nu i min vävstuga för torkning med kupe värmare.
Bjöd tjej gänget på läckra glass drinkar gissa om jag blev poppis! Nästa kväll frågade dom igen men som tur var var allt redan infryst. Ha Men då fixade dom nya jordgubbar själva så jag kom ändå inte undan.
För ca två veckor sedan åkte jag och L till Mockträsk för att plocka jordgubbar som blivit en tradition. Gott att ha till vintern kokade sylt av en hink och styck fryste resten förutom det vi redan ätit upp...vilket är en del!! ha ha
I veckan var jag till Norra Svartbyn och hjälpe L att sätta upp en mattväv. Jag lärde känna L i vävstugan i Skellefteå. L har ett jätttemysigt litet sommar torp tillsammans med sina föräldrar och syskon där de nu tänker väva trasmattor under sommaren. En liten utmaning att få allt att fungera när vävstolen är gammal. Men efter en dags arbete var väven igång med ett perfekt själ...Så nu är det bara tuta och köra för dem.
Mina sommar blommor! Konstigt vad mycket vitt!!
Här är min vävstuga som står och väntar och ropar på mig att jag skall komma in och väva den tunna handduksväven där varpen är som sytråd. Den har nu väntat i tre somrar..
Har kommit på att jag är nog för social av mig och tycker det blir ensamt kanske att sitta där själv? Inte vet jag! Men sen är det så här att jag gillar att organisera/planera sätta upp väven dvs hela vävproccesen tilltalar mig mest vilket gör att då blir själva vävandet bara en transport sträcka. Ganska enahanda faktiskt! Tvärt om vad de flesta kanske tycker så gillar jag för arbetet. Det ser jag som en utmaning att få använda alla mina teoretiska kunskaper praktiskt..
Tyger inköpta i Gnarp under semestern. Nu återstår bara att tvätta de innan själva skapandet börjar.
Lite olika typer av foder köpte jag på Quilt biten samt ett väsk mönster och en panel till att sy Pytte täcken. Såå söta nallar.
På sommaren blir det alltid några sko inköp eftersom det då oftast är REA och det gillar jag. Hittade de oranga i Övik för halva priset som är en riktig skinn sko. Svarta träskorna köpte jag ifjol på Hemslöjden i Falun. De var däremot inte på rea. Men såå fina kunde inte motstå dem bara..
Växbo Lin där fyndade jag från deras Fabriks shop köpte en röd/vit löpare i linne, lite lingarn och några fina kort att ge bort.
Svart lin garn till en kofta från Yll o Tyll i Uppsala och jätte fina knappar i svart glaspärlemor. Sen ett tunnt tunnt ylle garn som är super dyrt till en Citron sjal.
I Skellefteå blev det två sorters garn till tunna sockar det mörkare gröna är batik färgat är bara såå snyggt.
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger