Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Mina presenter! Jelly Roll /strykstation

Här ser ni min söta lilla Jelly roll väska som var fylld med 40 st remsor som jag fick i present av mina Quilt kompisar "Kanonkviltarna". Boken är köpt hos Brita på Quilterian på Storheden.
Min underbara strykstation. Det är en fröjd att stryka nu för tiden...
I onsdags hade vi kurs "Tack" alla Kanonkviltar för att ni inspirerade mig. Det var såå kul att sy ihop detta när jag väl kom igång kunde jag inte sluta. Nästa gång vi har kurs tänkte jag passa på att skära trianglar. Ska köpa något riktigt gulligt tyg till ram och baksida. Kanske jag tar med det i sommar till Pastellen. Ha vem vet!
Nu är remsorna helt färdiga! Väntar bara på att bli trianglar. Nästa moment är att skära dem med 60 graders linjalen. Jag sydde först ihop alla remsor en mörkfärg och en ljusfärg två och två och pressade sedan sömnsmånen mot det mörka tyget. Sydde sen ihop så det blev fyra remsor som ni ser på bilden.

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Vilka härliga tygremsor du sytt ihop. Ska bli roligt att följa med och se vad du tänker göra av dem.
Jodå, jag träffade allt en massa underbara damer från Norrbotten. Det är så roligt att komma ut och träffa likasinnade.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Pumlans flitiga fingrar sa...

Ja, ser du vad härligt när man sätter igång med så fina tyger. Det ser urläckert ut! Ska bli kul att se resultatet av dessa remsor!

Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger