Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Målning i hallen..

Här är min favorit tapet Josef Frank 1905..som verkade under FUNKTIONALISMEN på 1940 talet. Han blev känd för sina stormönstrade tapeter färgstarka blommor. Paradiset, Vårklockor och Eldblommor är några av Josef Frank kända avtryck i tapethistorien. Jag blev såå inspirerad i vintras då jag såg ett inredningprogram på TV4. Men det återstår att se vilken tapet vi väljer här ligger en jättehög med kataloger...
På valborsmässoafton roade jag mig med att riva gammal tapet. L målade taket. Vi orkade inte gå ut i regnet för att se majbrasan i Trångfors..Passade istället på att få detta gjort. I slutet av månaden kommer Colorama och lägger nytt golv.
Fresten maj brasan i Heden var det någon som roat sig med att tända på en dag för tidigt. Trist när byaföreningen ordnar aktiviteter. Undrar hur den som gör detta tänker/ är funtad ....
Nu är det tredje gången jag målar vår boasering i hallen. Första lagret är en snygg grön lasyr färg en typ av ådringsmålning som var modern på 80 talet. För tio år sedan fick jag inspiration under en semester resa då målade jag om boaseringen i en mild varm grå ton. Nu är det vitt som gäller.. På bilden syns faktiskt alla tre färgerna....

Sockar med falska flätor

Nu är mina sockar klara köpte detta "Kaffe Fasett" garn i vintras när vi var i Skellefteå. Det är ett tunt och mjukt behandlat ullgarn som stickas med tunna nålar 2 - 2 1/2.
Jag har stickat sockans skaft och ovandel i mönster stickning i ett enkelt ribbmönster med falska flätor.
Hällappen har jag stickat förstärkt genom att varannan maska lyfts på rätsidans varv.
Ett enkelt och roligt mönster att göra...lite variation till alla vanliga traditionella raggsockar.

Mina presenter! Jelly Roll /strykstation

Här ser ni min söta lilla Jelly roll väska som var fylld med 40 st remsor som jag fick i present av mina Quilt kompisar "Kanonkviltarna". Boken är köpt hos Brita på Quilterian på Storheden.
Min underbara strykstation. Det är en fröjd att stryka nu för tiden...
I onsdags hade vi kurs "Tack" alla Kanonkviltar för att ni inspirerade mig. Det var såå kul att sy ihop detta när jag väl kom igång kunde jag inte sluta. Nästa gång vi har kurs tänkte jag passa på att skära trianglar. Ska köpa något riktigt gulligt tyg till ram och baksida. Kanske jag tar med det i sommar till Pastellen. Ha vem vet!
Nu är remsorna helt färdiga! Väntar bara på att bli trianglar. Nästa moment är att skära dem med 60 graders linjalen. Jag sydde först ihop alla remsor en mörkfärg och en ljusfärg två och två och pressade sedan sömnsmånen mot det mörka tyget. Sydde sen ihop så det blev fyra remsor som ni ser på bilden.

Pimpling på älven...

Idag har jag och min man haft en toppen dag på älven. I fyra timmar har vi njutit av det fina vår vädret. Gissa vem som fick första fisken. Tro det eller ej det var jag! Eftersom jag är kvinna så kan jag göra två saker samtidigt. Jag både pimplade och stickade på mina sockar med fuskflätor som snart är börjar bli färdiga. Ni ska få se dem i veckan!
Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger