Min blogg handlar om mina fritidsintressen. Det som ligger mig varmt om hjärtat är quilt/lappteknik. Gillar att resa och se mig om i världen. En annan passion är inredning/design. Tycker det är såå fint att mixa gammalt/nytt.Husvagns semester 2010

I år blev det en lite längre sväng med vår husvagn. Boden - Uppsala med en avstickare till Bollnäs vi blev borta i ungefär
en och en halv vecka. Kanon väder hela tiden/ hade kunnat varit längre. Det är så avstressande att åka i väg med vagnen helt underbart. Inga måsten bara roligheter. Vi har både hunnit med att se och uppleva samt att umgås med våra vänner i Sundsvall. Vi startade vår semester i Skellefteå med en god middag på "Kriti" som är en Grekiskt restaurang med kanon god mat. Vilket inte kunde bli bättre efter en heldag i vävstugan. Senare på kvällen passade vi på att se den ny "Beck" filmen.
Här fri campade vi i Övik vid deras Arena ett kanon vackert ställe att stanna till vid för någon enstaka natt. Lugnt och fint ställe.
Här ser ni ett av konstverken som pryder Sundsvalls gata. Vår vän J är nämligen Sotarmästare i Sundsvall..
Dom tog med oss på ett mysigt ställe vid hamnen där man kan strosa runt bland fina fiske restauranger och olika fiske/hantverksbodar. Vi satte oss ner och njöt av den fina miljön och tog oss en glass i solskenet.
Inte slipper man alla butikskedjor när man har ungdomar. Men de får dom så gärna göra det är såå roligt att ha dom med sig... E och K sprang runt där som vanligt för att kolla Gina Tricot och H&M. Vi andra gottade oss i solen förutom ett gott fika på IKEA.
A och jag hann också med ett besök på Wahlmans i Gnarp som ligger i närheten där dom bor. Självklart följde jag gärna med henne dit. Ha ha..
Ibland räcker det bara med att ögon shoppa. Det är såna enorma mängder så man blir helt matt. Mycket fina tyger mattrasor och annat sybehör finns att köpa till bra priser..
På kvällen blev vi bjudna på en massa god mat och A super goda kaka till kaffet. Dom bor så fint till riktigt på landet nära vattnet. E och K passade på att ta sig en tur med båten. Dom älskar att ro..
Oj! vad en helg går fort när man har trevligt.
Sen åkte vi vidar till en camping några mil utanför Gävle Rullsands havsbads camping.
Är man i Gävle måste man bara besöka "Pastellen" även fast jag var där ifjol med min kursare från Umeå tiden.
Här är den min dröm maskin! Den nyaste Janome Quiltmaskin. Hon hade just packat upp den. Jag blev helt såld bara extra stort bord och det bästa är ändå friarmen. Nu har jag något att fundera på!! Jag ska nämligen köpa mig en ny symaskin vet ännu bara inte vilket märke. Det finns så många som är bra.. Min son och min symaskin fyller nämligen 20 år i år. När A var liten sydde jag så mycket kläder åt honom att min då varande Husqvarna 2000 pallade inte trycket..
Gjorde också ett besök på Quiltbiten i Uppsala.
Yll O Tyll är min favorit affär där jag beställer mycket ifrån på nätet. De har en jätte fin hemsida. http://www.yllotyll.com/
Där finns många roliga garner och modeller nytänkande design. Mycket fina infärgade lingarner.
Tänk det här gamla fiket lever kvar kommer ihåg att jag fikade där med mina tjejkompisar i början av 80-talet. Vi tog ett vrålfika där allt var sig likt inget hade förändras ett riktigt kult cafe.
Linne´ trädgården i Uppsala.
Havsbadet där vi campade i Gävle.
På hemvägen besökte vi Växbo Lin i Bollnäs. Snacka om fint utflyktsmål det kan jag verkligen rekomendera. Vilken miljö! Man får se hela deras produktion. Där finns också fabriksförsäljning till mycket bra priser.
Delar av deras alster som är till försäljning.
Lin blir sugen att odla det nästa år. Det är såå vacker att ha som dekoration i hemmet. Tidigare om åren har jag sått det här hemma. Det är mycket lätt odlat.
På hemvägen stannade vi till igen på samma vackra plats i Övik för en övernattning. L passade på att grilla i det fina vädret.
Vårt sista stopp blev Ostriket i Bursträsk. Där fikade vi en god räkmacka med kaffe som avslutning på vår lyckade semester tripp.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Ni serut att ha haft det riktit trevligt på er tripp!
Kerstin

Copyright @ Skaparglädje | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger